• 🎄 Vianočné vystúpenie detí z MŠ ⛄ 2023 ❄

          • Deti z malej triedy  🐞 (Lienky)

            Deti z malej triedy 🐞 (Lienky)

            Deti z malej triedy 🐞 (Lienky)

            Deti z veľkej triedy 🐝 (Včielky)

            Deti z veľkej triedy 🐝 (Včielky)

            Deti z veľkej triedy 🐝 (Včielky)

            Všetky deti z materskej školy 💕

            Spoločná pieseň 💕

            Spoločná pieseň 💕

          • Súťaž vo Vianočnom aranžovaní

          • V tomto predvianočnom období , sa naše dve šikovné žiačky Katka Kelemenová a Dominka Doležalová, zúčastnili súťaže vo vianočnom aranžovaní v CVČ Domino Nitra, pod vedením Mgr. Kristíny Katrušinovej .

            Téma bola: Vianočný aranžmán na stôl. Myslíme , že žiačky dokonale zvládli danú úlohu .

            Katke Kelemenovej sa podarilo umiestniť na krásnom 3. mieste . 
            Srdečne blahoželáme a želáme veľa chuti do ďalšieho tvorenia.

            Aranžmány budú krásne zdobiť vianočný stôl .

             

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny  pre žiakov ZŠ začínajú 23. decembra 2023 a končia 7. január 2024.

            Začiatok vyučovania po prázdninách bude 8. januára 2024 (pondelok).


        • Vianočné vystúpenia
          • Vianočné vystúpenia

          • Milí rodičia a deti, 

             

            aj keď bola vianočná besiedka zrušená, o vianočné vystúpenia jednotlivých ročníkov ZŠ a detí z materskej školy neprídeme. V kultúrnom dome sme sa dnes zahrali na filmový štáb a všetky vystúpenia sme natočili. Súbory sú veľké, preto sa nezmestia na stránku školy ako videosúbory. Namiesto toho sem pripneme linky na jednotlivé nahrávky nahraté na youtube. Veríme, že sa pri nich zabavíte a deti budú spokojné so svojim výkonom. 

          • Vianoce v MŠ 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce v MŠ 2023.

            Vianočné zvyky a tradície patria medzi najobľúbenejšie aktivity z celého roka. Každý rok, ak je to možné, slávime tieto krásne sviatky plné lásky, pokoja a radosti z príchodu Ježiška. S deťmi sme si povedali a aj ukázali zvyky a tradície, ktoré robíme na štedrý deň a počas štedrej večere - ako rozkrojenie jabĺčka, hádzanie orechov do kútov a iné...atmosféra bola úžasná a Vianoce v našej materskej škole si užili nielen deti. Vedenie MŠ touto cestou vyjadruje úprimné poďakovanie sponzorom - manželom Ing. Marianke a Ing. Martinovi Hamadovým, za sponzorský príspevok, ktorý sa použil spolu aj s finančnými zdrojmi materskej školy na zakúpenie vianočných darčekov. Aj vďaka Vám a Vašej podpore sme urobili radosť našim deťom a spoločne si tak vychutnali tento deň. ĎAKUJEME Kolektív MŠ

          • Interaktívna prednáška "Prevencia proti šikanovaniu"

          • Dnes, v pondelok 18. decembra 2023, sme sa stretli s milým lektorom z organizácie SORUDO. Pre nás si pripravil témy: "Riešenie  rizikových situácií", "Sebaobrana v rizikových situáciách" aj zážitkovým spôsobom.

            Citujem z charakteristiky kurzu: "Šikana nie je konflikt, je to skôr zneužívanie, ak sa zameriame na 22% šikanovaných (obetí) a 10% šikanátorov (agresorov). My sa zameriavame aj na cca 70% prizerajúcich sa detí (publika). Tieto deti môžeme najľahšie doviesť ku zmene. Naučiť ich zastať sa spolužiaka, kamaráta, prípadne hlásiť problémy koordinátorovi, pedagógovi a prípadne riaditeľovi školy.

            "Skutočný hrdina je človek, ktorý ide ostatným príkladom tam, kde iní už stratili nádej alebo ochotu niečo robiť."

            Foto:

            Spracovala: PAedDr. Mária Veisová, PhD. - koordinátor pre prevenciu násilia a šikany na škole

             

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

        • Exkurzia: ENERGOLAND v Mochovciach
          • Exkurzia: ENERGOLAND v Mochovciach

          • V piatok, 15. dcembra sa žiaci 5. a 6. ročníka v rámci  UO predmetu Ekológia a Fyzika zúčastnili exkurzie v najmodernejšom interaktívno- zábavno-vzdelávacom informačnom centre Energoland v Mochovciach. Spolu so žiakmi sme sa vydali historickou cestou evolúcie energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. Žiaci si mohli vyslúšať 33 interaktívnych sekcií, ktoré im poskytli všetky potrebné informácie  o rôznych energiách, o ich využití, o pozitívach a negatívach jednotlivých spôsobov výroby elektriny.

            Žiaci sa veľa nového dozvedeli a zároveň zabavili.

          • Medovníčky 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 2023 (deti z MŠ)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medovníčky 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 2023 (deti z MŠ).

            Sladké cesto zamiesime, medovníčky vykrojíme. V kuchyni ich upečú, všetkým slinky potečú! Medovníčky patria neodmysliteľne k Vianociam a našli si svoje miesto aj v rade tradícií, ktoré zachovávame v našej materskej škole. Aké by to bolo adventné obdobie bez sladkej atmosféry prípravy a pečenia medovníkov? V našej materskej škole bola už od rána výborná nálada, radosť detí nemala konca-kraja. Všetci sa tešili na výrobu medovníkov. Niektoré deti sa vystrojili ako tí najslávnejší kuchári, zástery a čapice dotvorili kolorit ich nadšenia. Spoločne sme si povedali, čo sa dáva do medovníkového cesta a aj čo sa v ňom nenachádza. Radosť a nadšenie z vykrajovania medovníčkov bola takmer hmatateľná. Vianočné piesne podčiarkli adventný čas, čas očakávania najkrajších sviatkov roka. Keď sa plechy s upečenými medovníkmi vrátili z kuchyne, všetci sme boli omámení vôňami perníka, medu a škorice. Veríme, že aj Vám sa vydaria vaše vianočné medovníky či iné vianočné koláčiky. Želáme všetkým krásne Vianoce a dobrú chuť k medovníčkom.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok -odovzdávanie

          • 🎄🎁

            V piatok 8.12.2023 deti zo základnej a materskej školy odovzdali pripravené balíčky, v domove sociálnych služieb sv . Anny v Nitrianskych Hrnčiarovciach .

            Zároveň si pre nich pripravili krásny program , vystúpil folklórny súbor Rabonka pod vedením pani  Ing. A. Seredičovej , mažoretky pod vedením pani Vančovej a aj naši najmenší škôlkari si pripravili krásne pásmo .

            Všetkým zapojeným do projektu veľmi pekne ďakujeme , vyzbieralo sa neuveriteľných 60 krabičiek .

          • Návšteva sv. Mikuláša v Materskej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva sv. Mikuláša v Materskej škole.

            Sviatok sv. Mikuláša je vnímaný ako predzvesť blížiacich sa Vianoc. Tento sviatok majú radi najmä deti, ktoré počítajú dni, kedy do svojich vyleštených čižmičiek umiestnených pod oknom dostanú množstvo sladkých darčekov. Veď krásny a sladký darček poteší každého. Sv. Mikuláš v stredu 6. decembra 2023 neobišiel ani deti v našej MŠ. Vďaka detskej nebojácnosti a tomu, že celý rok boli poslušné a dobré, nemali čertiská veľa roboty. Zato Mikuláš s anjelmi áno. Mikulášovi, anjelom a čertom deti poďakovali a sľúbili, že celý rok budú opäť dobré a budú sa tešiť na krásny adventný čas, aby sa mohli znova s nimi stretnúť. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať sponzorom za finančné a materiálne dary - spoločnosti COOP Jednota Nitra spoločne s pani M. Bališovou, ďalej pani E. Marčišovskej a pani K. Roth Neveďalovej. ĎAKUJEME

          • Predstavenie v ANJ

          • Laki's Town

            Myslíte si, že poznáte mesto, v ktorom bývate? Samozrejme. Do práce či školy chodíme po tých istých uliciach, okolo rohu, prejdeme cez park, po schodoch hore či dole. Po čase to začne byť nuda, však? Stále to isté. Mesto sa nemení. Ale čo, ak áno? Stačí otvoriť oči a pozrieť sa na veci inak. Ako? Čo keby sme sa spolu na mesto pozreli očami malého túlavého psa alebo z vtáčej perspektívy. 

            Žiaci 3. - 9. ročníka sa v dnešný sviatočný deň zúčastnili divadelného predstavenia v ANJ. Anglicko-slovenská rozprávka je koncipovaná ako učebná pomôcka pre žiakov základných škôl a vznikla v spolupráci s Divadlom ZkuFraVon.

             

          • Mikuláš 2023

          • ​​Vitaj, vitaj Mikuláš,

            čo v batohu pre nás máš?

            Cukríky i čokolády

            a či dáky perník sladký?

            Celý rok sme poslúchali,

            aj si uši umývali.

            Žiaden z nás sa nebil veru,

            na kolene nemal dieru.

            Tak ako sme sľúbili,

            všetci sme sa ľúbili.

            Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece,

            nikto z nás už čakať nechce.

             

             

            Sv. Mikuláš so svojim sprievodom v dnešný deň zavítal aj medzi nás. Najprv mu krásne básničky a pesničky predstavili deti MŠ, potom navštívil aj žiakov ZŠ. Všetci doslali sladký balíček. 

          • 💕Vystúpenie detí z MŠ 🐝 JUBILANTOM 🌹

          • Živio, živio, živio...Len to najkrajšie, čo život môže dať, chceme Vám pri Vašom jubileu priať. Nech slza bolesti Vám tvár nikdy nezmáča, žiaľ a smútok nech sa Vám chrbtom otáča, nech len zdravie, šťastie, láska a dobrota, sú náplňou ďalších rokov Vášho života.

            Deti a pani učiteľky z MŠ