• Slovart - výtvarná súťaž

          • Výtvarná súťaž

            Naša žiačka Kristínka Košíková sa zapojila do výtvarnej súťaže vydavateľstva Slovart. Témou bol vysnívaný psík, ktorého by si želala. Kika je veľmi kreatívna, venovala tomu čas a energiu a jej práca zaujala porotu a bola odmenená peknou knižkou.

            Kristínke blahoželáme!!!

          • Koľko ❤️ sa zmestí do krabice od topánok...MŠ 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koľko ❤️ sa zmestí do krabice od topánok...MŠ.

            Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Tak znie názov celoslovenskej zbierky pre seniorov, do ktorej sme sa opäť zapojili aj tento rok. Dúfame, že maličkosti, ktoré si Babičky a Deduškovia nájdu v krabiciach ich potešia a tak prispejeme aj my ku spríjemneniu ich vianočných sviatkov. Touto cestou by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať ochotným RODIČOM, ktorí nás v tomto projekte podporili a prispeli mnohými drobnosťami... ĎAKUJEME (kolektív MŠ)

          • Exkurzia - Sereď

          • Dňa 22.11.2023 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili medzipredmetovej exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi. Múzeum holokaustu v Seredi je súčasťou SNM-Múzea židovskej kultúry v Bratislave.

            Múzeum vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktoré predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. V múzeu sú vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska.

            Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Súčasťou múzea je vzdelávacie stredisko, ktoré poskytuje výchovno–vzdelávacie podujatia, semináre a školenia zamerané na oboznamovanie verejnosti so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území.

            Cieľom uvedených programov a podujatí je priblížiť život Židov na území Slovenska a pomôcť nadobudnúť základné vedomosti o židovskej komunite so zreteľom na obdobie holokaustu.Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník všetkých zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len samotným táborom v Seredi prešlo v období od roku 1941 do roku 1945 približne 16 000 Židov, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.

            Žiaci si vypočuli aj prednášku na tému "Úteky z koncentračných táborov". 

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok .

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 

            Aj tento rok sa naša škola rozhodla zapojiť do milého projektu : Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok .

            Po minuloročnom úspechu , veríme, že aj tento rok nazbierame krásne krabičky pre seniorov. 
            Zbierka, na našej škole bude prebiehať na báze dobrovoľnosti a pokynov od organizátora do 24.11.2023.

            vopred všetkým Ďakujeme .