• Deň vody 22. marca

          • V roku 1992 sa na konferencii OSN o Životnom prostredí a rozvoji v Rio de Janeiro zrodila myšlienka pravidelne,  raz ročne si pripomínať význam vody pre život človeka a zvyšovať povedomie verejnosti o dôležitosti zachovania a ochrany vodných tokov. Na našej škole sme sa o tejto téme s deťmi na prvom stupni rozprávali na vyučovaní 23. marca, kedže 22. 3.  písali naši deviataci monitor.

          • Návšteva sokoliara a jeho operených kamarátov v MŠ (2023)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva sokoliara a jeho operených kamarátov v MŠ (2023).

            Sokoliarstvo by malo byť povýšené na umenie, pretože je to jediný spôsob lovu, ktorý svojou povahou patrí ku skutočnému umeniu. Ľudia môžu štvornohého tvora ovládať rôznymi spôsobmi/prostriedkami, zato vtáka, ktorý krúži vysoko vo vzduchu, môže zaujať a vycvičiť len ľudský duch. Víťazstvo ľudského ducha nad najslobodnejším zo zvierat, nad dravcom, ktorý sa po vypustení na päsť vráti i keď to odporuje jeho prirodzenosti, nie preto, že by pohŕdal slobodou, ktorá mu bola zdanlivo darovaná, ale preto, že sa vrátiť musí prinútený géniom človek, ktorý ho drží neviditeľným putom... Dnes nás navštívil spolu aj s operenými kamarátmi jeden zo sokoliarov, ktorého koníčkom je práve práca s týmito dravcami. Deti boli nadšené a smelšie aj zapojené do jednotlivých ukážok tréningu dravcov. Ukážky tréningu a manipuláciu nielen s dravcami nás obohatili o nové poznatky, za ktoré sme veľmi vďační... ĎAKUJEME

          • Mohyla Milana Rastislava Štefánika

          • Mohyla Milana Rastislava Štefánika

            V stredu 22. marca, slnečný a príjemne teplý jarný deň, sa žiaci 2. - 4. ročníka boli pozrieť do Brezovej pod Bradlom na monumentálnu hrobku M. R. Štefánika, slovenského astronóma, vedca, vynálezcu, fotografa, vojenského letca, brigádneho generála ozbrojených síl Francúzka, diplomata, politika a štátnika,  ktorá sa vypína na vrchu Bradlo. Navštívili aj múzeum Dušana Jurkoviča, ktorý je autorom tejto 93m dlhej a 70 m širokej stavby. Deti sa na dnešnom výlete oboznámili s významným predstaviteľom secesnej architekrúry a jeho najznámejším dielom, ktoré je symbolom samostatnosti a slobody nášho národa. Je to pamätník významnej historickej udalosti, kedy sa Slováci zaradili medzi slobodné národy sveta.

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže "Svet fantázie"

          • Do súťaže sa zapojilo 160 detí z celého kraja. Zo súťažných prác mala naša škola vystavené 2 práce žiačok 4. ročníka - K. Kučírková (obľúbená rozprávková postavička ) a N. Rišková (vesmírny svet).

            Práca N. Riškovej získala ocenenie v prvej desiatke. Gratulujeme!!!